با شیوع کرونا ویروس و هر روز تعداد مبتلایان ویروس کرونا افزوده میشد، پرستاران و پزشکان با این ویروس مقابله میکنند، بعد از دوماه از شیوع کرونا در ایران، وضعیت روانی بسیاری از پرستاران و کادر پزشکی بیمارستانها به حالت قرمز درآمده است، افسردگی تعداد زيادى از پزشکان و پرستاران مشخص شده است.
افسردگی ۶۵ درصدی كادر درمانی
روز گذشته مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت اعلام کرد: «۶۵درصد کادر نیروهای پرستاری در مراقبت مستقیم از بیماران کرونایی هستند که طی تحقیقاتی افزایش افسردگی در بین پرستاران مشخص شده است.
مهمترین علت افزایش افسردگی در پرستاران، مشاهده مرگ بیماران جلوی چشم آنها بوده است. ترک خدمت یکدرصد نیروها از محل کار در بحران کرونا نیز مختص پرستاران نبوده و در گروههای دیگر هم بوده است که مطابق قانون رسیدگی میشود.»
این گفتهها در حالی مطرح میشود که بهدلیل کمبود نیروی کادر درمانی و پرستاری، بسیاری از پرستاران چند روز را در بیمارستان سپری میکنند و زمان استراحت آنها، ترس از رفتن به منزل و ملاقات با نزدیکان باعث تشدید مشکلات روحی و روانیشان میشود.
یکی از این پرستاران میگوید: «ما نه تنها در روز شاهد فوت مردم هستیم، بلکه بسیاری از همکارانمان را نیز از دست دادهایم. بعد از مرگ همکار و دوست نزدیکم که در بخش بیماران کرونایی کار میکردیم، کار کردن برایم خیلی سختتر شده، هر روز باهم سوار سرویس میشدیم و میآمدیم بیمارستان اما دیگر تنها شدم.»
مشکلات روحي و رواني جامعه ایرانی در بحران کرونا
جامعه شناسان نيز مشکلات روحي و رواني را مختص پرستاران وپزشکان نميدانند و بر اين باورند که شرايط رونی جامعه ایرانی در بحران کرونا وخيم خواهد شد و بايد مسئولان کشور از همين امروز به فکر تبعات رواني اين موضوع باشند.
به گفته آنها پس از فروکش کردن کرونا در کشور، ميزان جرم و آسيبهاي اجتماعي بهدليل بحران کرونا به روان جمعيت زيادي از ايران وارد کرده، افزايش چشمگيري پيدا خواهد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر